BİTLİS / TATVAN - Tatvan Anadolu Lisesi

Tarihçe:

Okulumuz, 1989–1990 eğitim-öğretim yılında Tatvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun yatakhane olarak kullanılan binasında, öğretime başlamıştır. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi ve Kız Meslek Lisesinin iki dersliği de kullanılarak eğitim- öğretim faaliyetine devam edilmiştir. Bu binaların ihtiyaca cevap verememesi üzerine çok programlı lisenin atıl durumdaki binasına taşınmıştır. Okulumuz 1997–1998 eğitim-öğretim yılının ortalarına doğru kendi binasına taşınmıştır.

Öğretim şekli:

Okulumuza merkezi sınav sistemi ile öğrenci alınmaktadır. Öğrenci kontenjanı her yıl okul idaresince belirlenir. Öğretim süresi dört(4) yıldır. Orta öğretim ( anadolu lisesi) müfredat programı uygulanmaktadır. Öğretim hedefi üniversiteye öğrenci yetiştirmek, eğitimdeki hedefi ise öğrencileri hayata hazırlamaktır. Okulumuz, 1996 yılından itibaren mezun vermeye başlamıştır. Üniversite seçme sınavları sonucunda birçok öğrencimiz ülkemizin güzide üniversitelerini kazanmıştır. Bunların bazıları iş hayatına başlamış, bazıları da öğrenim hayatlarına devam etmektedirler.

Bina durumu:

Okulumuz, zemin+ 3 katlı olup betonarmedir. Isınma şekli; fuel-oil ile çalışan kalorifer sisteminden oluşmaktadır. Bina 21 derslik,1 bilgisayar(bilgi teknolojisi) 1 video odası, 1 resim atölyesi, 2 laboratuar, 3 idare odası, 1 rehberlik servisi,1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 1 konferans salonu, arşiv, depo vb. Bölümlerden oluşmaktadır. Binanın ön tarafı asfalt kaplı olup, sportif faaliyetler için 1 voleybol, 1 basketbol sahası mevcuttur. Ve oyun alanı olarak kullanılmaktadır. Binanın arka tarafındaki alan, ağaçlandırılarak bahçe düzenlemesi yapılmıştır. Binaya giriş ve çıkışlar üç ana kapıdan yapılmaktadır.

Ulaşım şekli:

Okulumuz, tatvan- bitlis karayolu üzerinde t.c.d.d yolları istasyonu karşısındadır. İlçe merkezine 750–800 metre uzaklıktadır. Ulaşım, otogar-kültür mahallesi- esentepe ve sanayi hattında işleyen otobüs ve dolmuş minibüsleriyle yapılmaktadır. Yaya olarak, 15 dakikada şehir merkezine ulaşılmaktadır.

Yazışma Adresi:

Anadolu Lisesi Müdürlüğü - Kültür Mahallesi Tatvan -Bitlis Karayolu Üzeri 13200 Tatvan / Bitlis.

Faks : 0 434 827 6773
E- posta : 218165@meb.k12.tr